‘Niet meer dan 35.000 exemplaren van Amazon’s Fire Phone verkocht’

Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat Amazon geen goud in handen heeft met de eerste smartphone die het bedrijf introduceerde. Naar verluidt zouden er op z’n hoogst zo’n 35.000 exemplaren van het toestel verkocht zijn.

Amazon introduceerde de Fire Phone medio juni, maar maakt vooralsnog zelf geen verkoopcijfers bekend. Dat is misschien maar beter ook, ze zijn zo goed als zeker niet al te best. Uit onderzoek van The Guardian, Chitika en ComScore blijkt namelijk dat er in het meest positieve geval zo’n 35.000 exemplaren verkocht zijn, waarschijnlijk liggen de cijfers echter lager.

Er zijn wel een aantal redenen op te sommen betreffende het uitblijven van succes van de Fire Phone. Zo is de smartphone alleen te koop via de Amerikaanse telecomprovider AT&T, de aanschafprijs is vergelijkbaar met die van een Apple iPhone 5S (review) of een Samsung Galaxy S5 (review). Afgezien van een origineel 3D-scherm biedt de Fire Phone ook weinig unieks dat bijdraagt aan de gebruikservaring. De Fire Phone kon dan ook rekenen op matige recensies vanuit de Amerikaanse pers.

The Guardian kon niet rekenen op een reactie vanuit Amazon. Tijdens de presentatie van de Fire Phone gaf Amazon aan dat het bedrijf zich richt op succes op de lange termijn. In principe is er dus nog niets verloren, maar bemoedigend kunnen de cijfers niet genoemd worden.