Volgens Re/code is Apple van plan om op 9 september niet alleen de iPhone 6 te presenteren. Er zal ook aandacht uitgaan naar de langverwachte wearable van het bedrijf. De website is doorgaans goed geïnformeerd en geniet daarom geloofwaardigheid bij dit nieuwe gerucht.

Vooralsnog is de datum waarop Apple een persconferentie zal organiseren niet bevestigd. Er zijn echter duidelijke aanwijzingen dat dit inderdaad op 9 september aanstaande zal gebeuren. Zo vermeldt verpakkingsinhoud van de iPhone 6 deze datum, wat een traditie is voor Apple.

Tijdens deze presentatie zal Apple echter niet alleen met de iPhone 6 op de proppen komen, ook de iWatch/wearable waar we inmiddels al lang mee bezig zijn zal getoond worden. Re/code gebruikt de naam iWatch niet en meldt ook dat deze veelvuldig gebruikte naam niet door Apple gebruikt zal worden.

Over de wearable is nog altijd weinig bekend, wat er mogelijk op duidt dat Apple de productie niet in China laat voltrekken. Wel is het aannemelijk dat Apple met iOS 8 de weg voor de wearable al geplaveid heeft. iOS 8 introduceert bijvoorbeeld HealthKit en HomeKit, respectievelijk bedoeld om de gezondheid vast te leggen en huisautomatisering te bevorderen. In beide gevallen zou Apple’s wearable op papier een hoop kunnen bijdragen.

Het is ook nog maar afwachten wanneer het product in de verkoop zal gaan. Het duurde bijvoorbeeld nog maanden nadat de iPhone en iPad in de verkoop gingen, nadat Apple ze voor het eerst toonde.