WSJ: “Moto 360 moet tweemaal per dag worden opgeladen”

Abonneer je gratis op Techzine!

Vanaf vandaag is de Motorola Moto 360 te koop in de Verenigde Staten en ook de eerste recensies verschijnen online. Volgens The Wall Street Journal is de accuduur van het stijlvolle horloge allesbehalve stijlvol.

Het grootste nadeel van de Moto 360 is volgens recensent Joanna Stern de accuduur, het horloge moet namelijk tweemaal per dag worden opgeladen. Motorola zou ook werken aan een kleinere versie, waarbij Stern al helemaal haar hart vasthoudt betreffende de accuduur. Ook het feit dat het scherm niet geheel rond is, is een doorn in het oog.

Het aanbod van applicaties voor besturingssysteem Android Wear is bijvoorbeeld veel kleiner dan zou moeten, door het besturingssysteem heeft Stern ook te veel het gevoel dat ze een telefoon aan haar arm gebonden heeft. Ook de grootte van het horloge staat Stern niet aan, maar mensen met dikkere polsen zullen daar minder nauw naar kijken.

Stern geeft wel aan dat de Moto 360 in veel opzichten beter is dan alle eerdere smartwatches, maar ook dit horloge is volgens haar geen aanrader. Zie de recensie in onderstaande video.