‘Specificaties van tweede Samsung Galaxy Alpha bekend’

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung kondigde vorige maand de Galaxy Alpha aan, de eerste smartphone met een metalen behuizing van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Nu lijkt het erop dat de Galaxy Alpha binnenkort een broertje zal krijgen.

Al eerder werd beweerd dat Samsung de Galaxy Alpha-lijn snel zal uitbreiden met andere modellen. Van de SM-A500 zijn nu de specificaties mogelijk uitgelekt, het lijkt qua specificaties om een goedkoper toestel te draaien. Zo is deze smartphone voorzien van een Snapdragon 400-chipset van Qualcomm.

SamMobile beweert echter dat dit toestel een volledige metalen behuizing heeft, waar de achterkant van de originele Galaxy Alpha is voorzien van plastic. Dat zou de SM-A500 alsnog duurder kunnen maken dan de originele Galaxy Alpha, ondanks mindere specificaties.

Het AMOLED-scherm heeft een formaat van 5 inch en toont daarop 720 bij 1280 pixels. Daarmee is het scherm wel groter dan de 4,7 inch van de originele Galaxy Alpha, maar de resolutie blijft gelijk waardoor het origineel een scherpere display heeft. Beide smartphones zijn overigens niet waterbestendig.

Ook is er 16GB interne opslagruimte, met de mogelijkheid om dit te vergroten met behulp van een microSD-kaartje wat bij de originele Galaxy Alpha niet kan. De camera’s aan de achter- en voorkant hebben respectievelijk een resolutie van 8 en 5 megapixel en de accucapaciteit bedraagt 2330 mAh. Een vingerafdrukscanner en hartslagmeter blijven achterwege.