Sony Xperia L, M en SP blijven steken op Android 4.3 Jelly Bean

Abonneer je gratis op Techzine!

Sony heeft bekendgemaakt dat een aantal toestellen geen update naar Android 4.4 KitKat zullen ontvangen. Het betreft de Xperia L, Xperia M en Xperia SP. Onlangs werd ook al aangegeven dat de Xperia T op Android 4.3 Jelly Bean blijft steken.

Het Japanse bedrijf is vrij open over de komst van updates voor Android-apparaten. Op de website van het bedrijf is per telefoon na te gaan of nog een update verwacht wordt. Bij de Xperia L, Xperia M en Xperia SP stond voorheen dat onderzocht werd of een update zinnig zou zijn, nu wordt daar echter aangegeven dat de huidige versie het eindstation is. De Xperia M en Xperia SP zitten op Android 4.3 Jelly Bean, de Xperia M moet het doen met Android 4.2 Jelly Bean.

De drie toestellen zijn voorzien van een dual-core Krait-processor en 1GB werkgeheugen. Die specificaties voldoen aan de minimale eisen voor Android 4.4 KitKat. Het is onduidelijk wat Sony heeft doen besluiten om geen updates te ontwikkelen.

De Xperia L en Xperia SP werden maart 2013 op de markt gebracht, de Xperia M in augustus 2013. Daarmee zou Sony eigenlijk in alle gevallen een update naar Android 4.4 KitKat moeten verzorgen, Google wil dat apparaten 18 maanden worden ondersteund met updates.