1 min

Volgens The Wall Street Journal zijn er momenteel 200.000 Foxconn-medewerkers hard aan het werk om de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te produceren. Ondanks dit gigantische aantal medewerkers heeft de producent grote moeite om aan de vraag te voldoen.

In de Chinese stad Zhengzou werken 200.000 mensen op volle toeren om de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te produceren. Dagelijks worden er zo’n 540.000 nieuwe iPhones door de fabriek uitgespuwd, maar dat is naar verwachting niet voldoende om alle geïnteresseerden te voorzien van een toestel. Van de iPhone 6 worden zo’n 400.000 exemplaren per dag gemaakt, van de iPhone 6 Plus zijn het er 140.000.

Apple kondigde eerder deze week aan dat in 24 uur tijd meer dan 4 miljoen iPhone 6-exemplaren besteld zijn in de eerste landen waar het toestel beschikbaar komt. Dat was een nieuw record voor het bedrijf, de cijfers van de iPhone 5 werden verdubbeld. Van de iPhone 5C en iPhone 5S zijn geen cijfers bekend. Apple gaf al aan dat een deel van de klanten hun bestelde toestel niet op de dag van lancering zullen krijgen en dat sommigen zelfs moeten wachten tot oktober.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus worden aanstaande vrijdag in verschillende landen uitgebracht, in België en Nederland moet gewacht worden tot 26 september.