Al snel nadat de foutieve update naar iOS 8.0.1 is teruggetrokken, heeft Apple iOS 8.0.2 uitgebracht. De nieuwe update lost verschillende problemen van iOS 8 en de eerste kleine update op.

iOS 8.0.1 werd woensdagavond vrijgegeven als een kleine update voor iOS 8 (review), maar bleek bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nieuwe problemen te introduceren. Zo verloren sommige toestellen de Touch ID-functionaliteit en verbinding met telefoonnetwerken. De problematische update werd al gauw teruggetrokken.

Met iOS 8.0.2 worden dezelfde problemen als met iOS 8.0.1 opgelost, maar worden geen nieuwe problemen geïntroduceerd. Althans, Apple heeft de update naar eigen zeggen uitvoerig getest. Of dat ook werkelijk zo is, zullen we de komende dagen moeten merken.

Met iOS 8.0.1 was het de bedoeling om een kritieke bug in HealthKit te pletten. Door die bug was Apple genoodzaakt om de verspreiding van HealthKit-compatibele applicaties tijdelijk tegen te houden. Ook wordt een probleem met toetsenborden van derden verholpen.

De update naar iOS 8.0.2 is te installeren vanuit de Instellingen-app op je iDevice of via iTunes.