De lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus heeft in China vertraging opgelopen doordat Apple niet op tijd toestemming kon krijgen voor de verkoop van de nieuwe smartphones. Inmiddels is bekend dat de verkoop op 17 oktober afgetrapt wordt, volgens het Chinese mediabedrijf Tencent zijn er al 4 miljoen exemplaren gereserveerd.

De Chinezen lopen aardig warm voor de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus. Volgens Tencent worden er al massaal reserveringen geplaatst voor de toestellen. De verdeling tussen de twee smartphones lijkt ongeveer gelijk, afgaande op de cijfers die een Chinese telecomprovider deelde.

Van de iPhone 6 waren op het moment van publicatie 1.106.379 exemplaren besteld, van de iPhone 6 Plus waren het er 1.189.083. Eerder vandaag werd ook al beweerd dat de vraag naar de iPhone 6 Plus veel hoger is dan verwacht, van tevoren werd erop gerekend dat de iPhone 6 het beste zou verkopen.

In de eerste zes uur werden al 2 miljoen iPhone 6-modellen gereserveerd. De Chinezen hebben pas sinds gisteren de mogelijkheid om de iPhone 6-modellen voor te bestellen. Het is daarom goed mogelijk dat de reserveringen voor 17 oktober nog flink oplopen. In het openingsweekend van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden 10 miljoen exemplaren verkocht. Vorig jaar deed China wel direct mee en werden 9 miljoen stuks van de iPhone 5C en iPhone 5S verkocht.