Na veel aanvragen te hebben ontvangen, heeft Unbox Therapy onderzocht of de Samsung Galaxy Note 4 net als de iPhone 6 Plus buigt. Uit de test blijkt dat de Galaxy Note 4 ook met de hand gebogen kan worden, maar de schade is wel minder groot.

Unbox Therapy kan aangewezen worden als de partij die Bendgate veroorzaakte. Dit omdat het de eerste partij is die onderzocht of de iPhone 6 Plus (review) gebogen kan worden, nadat door consumenten werd beweerd dat Apple’s phablet in de broekzak verboog.

Op veler verzoek is de Samsung Galaxy Note 4 (hands-on) aan eenzelfde test onderworpen, de video is onder dit artikel te zien. Uit de video blijkt dat de Galaxy Note 4 net zo goed met de hand te buigen is, maar dat de schade minder groot is. Daardoor is de kans dat verbuiging in de broekzak gebeurt waarschijnlijk ook minder groot.

Ook merkt Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy op dat het toestel weer teruggebogen kan worden. Opmerkelijk is dat het fragiele punt -net als bij de iPhone 6 Plus- bij de volumeknoppen zit.

Samsung onderworp de Galaxy Note 4 zelf ook aan een (niet-onafhankelijke) test en kwam tot de conclusie dat de phablet erg stevig is. Gisteren werd tevens een video vol met valtests gepubliceerd.