Intieme Snapchat-foto’s openbaar door hack op Snapsave-app

Abonneer je gratis op Techzine!

Het is kwaadwillenden gelukt om de app Snapsave te hacken, deze app stelt gebruikers in staat om ontvangen Snapchat-foto’s op te slaan. Door de hack zijn nu honderdduizenden foto’s geopenbaard waaronder ook intieme foto’s.

Met Snapchat is het mogelijk om foto’s door te sturen die automatisch na een paar seconde worden verwijderd. Hierdoor wordt de dienst ook vaak gebruikt om pikante foto’s door te sturen. Met de app Snapsave worden ontvangen foto’s via Snapchat automatisch opgeslagen op de telefoon en daarnaast lijkt Snapsave de foto’s ook te uploaden naar een server. Deze database met foto’s op deze server lijkt nu in handen te zijn gevallen van hackers.

Aangezien gebruikers die pikante foto’s hebben verstuurd via Snapchat niet weten of de ontvanger gebruik maakt van Snapsave, is het onmogelijk om te weten of zijn of haar pikante foto’s nu in de openbaarheid zijn gekomen. Dit verhaal zou voor sommige mensen dus nog weleens een heel vervelend staartje kunnen krijgen.

Snapchat heeft nog niet gereageerd op de hack, maar voor dat bedrijf is het slechte reclame ondanks dat ze hier niets aan kunnen doen.