Apple lanceert tool om iMessage van je nummer los te koppelen

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft een dienst gelanceerd waarmee gebruikers hun telefoonnummer van chatdienst iMessage kunnen loskoppelen. Gebruikers die van iOS overstappen naar een ander platform kennen vaak problemen, dat moet met deze tool voorkomen worden.

Zonder er zelf al te veel aandacht aan te besteden heeft Apple een nieuwe dienst online gezet. Met Deregister iMessage kunnen gebruikers hun telefoonnummer van iMessage loskoppelen. Na het overstappen van iOS naar een ander platform is het vaak zo dat andere iPhone-gebruikers onbedoeld iMessage-berichten blijven sturen, in plaats van sms’jes.

Om een nummer los te koppelen moet het ingevuld worden in Deregister iMessage. Om misbruik te voorkomen wordt vervolgens een code via sms naar het desbetreffende nummer verstuurd, dat op de website moet worden ingevuld.

Met iMessage worden berichten, foto’s en video’s niet als sms maar internetdata verzonden, waardoor het niet van de bundel af wordt gehaald. Sinds iOS 8 (review) kunnen gebruikers ook geluidsfragmenten naar elkaar sturen.