Nokia kwam al enige tijd terug met een skin voor Android en deze is nu voor iedereen te downloaden vanuit Google Play. Het betreft wel nog altijd een bètaversie.

Z Launcher, zoals de skin genaamd is, wordt standaard voorgeïnstalleerd op de Nokia N1, een Android-tablet die het Finse merk eerder vandaag aankondigde. Om alvast een idee te krijgen van de interface van de tablet, kan je de Z Launcher al uitproberen.

Het meest opmerkelijke aan de Z Launcher is de mogelijkheid om makkelijk naar apps en gegevens te zoeken door de eerste letters van hetgeen je zoekt te tekenen op het scherm. Wil je bijvoorbeeld de Camera opstarten, dan kan dat door de letters C, A en M te tekenen waarna het icoon van de app vanzelf steeds meer in zicht komt. Ook leert Z Launcher het gedrag van de gebruiker kennen en op basis daarvan wordt getracht om de juiste app op het juiste moment aan te bieden.

Voor het gebruik van Z Launcher is minimaal Android 4.1 nodig, helaas werkt de skin op dit moment nog niet op Android 5.0 Lollipop. Z Launcher is gratis te downloaden vanuit Google Play.