HTC One M7 en One M8 verliezen belfunctie na update

Abonneer je gratis op Techzine!

Een officieel Service Pack van HTC dat via Google Play wordt verspreid kan ervoor zorgen dat de HTC One M7 en One M8 de mogelijkheid verliezen om telefoongesprekken te voeren. De gegevens in het Service Pack zorgen voor een conflict met standaardcode van Android.

Een update van HTC kan ervoor zorgen dat de HTC One M7 (review) en One M8 (review) één van de belangrijkste mogelijkheden verliezen. Na de update melden verschillende gebruikers dat ze niet langer kunnen bellen, er komt geen kiestoon nadat een telefoongesprek gestart wordt.

Het HTC Service Pack wordt sinds 11 december verspreid en blijkt instructies te bevatten die een conflict met Android veroorzaken. In het changelog van de update is enkel vermeld dat de update juist problemen zou moeten oplossen en hoewel dat ongetwijfeld het geval zal zijn, worden er dus ook nieuwe problemen veroorzaakt.

HTC heeft de problemen vooralsnog niet bevestigd, noch is de update door HTC teruggetrokken. Mocht je de update nog niet hebben geïnstalleerd, dan is het verstandig om daar ook nog even vanaf te zien en de automatische updatefunctie voor de dienst uit te schakelen via de Play Store. Heb je de problemen al, dan zou het naar verluidt helpen om de cache van Google Chrome, Google Play Services en Google Play Framework te legen.