De geruchten rond het nieuwe vlaggenschip van Samsung houden voorlopig nog niet op, tot 1 maart zullen de speculaties blijven opduiken. Volgens bronnen van Sammobile zou Samsung erin zijn geslaagd de eigen Touchwiz-interface flink af te slanken waardoor het toestel nog sneller werkt. Verder zou het bedrijf een groot aantal Microsoft-apps gaan meeleveren op de Galaxy S6.

Samsung heeft bij de introductie van de Samsung Galaxy S5 (review) en de Galaxy Note 4 (review) al laten zien dat het de toestellen softwarematig flink wil afslanken. Daarin zagen we Touchwiz ook al slanker worden en het aantal voorgeinstalleerde apps werd tot een minimum beperkt. In plaats daarvan levert Samsung de Galaxy Appstore mee waarmee je allerlei apps kan installeren.

Volgens Sammobile is Samsung er wederom in geslaagd om Touchwiz verder af te slanken maar gaat het wel weer meer apps meeleveren. Zo zou Samsung voornemens zijn om een lading apps van Microsoft mee te leveren op het vlaggenschip. Onder andere OneNote, OneDrive, Skype en Office Mobile zouden standaard zijn voor geïnstalleerd. Belangrijkste vraag is dan ook meteen of de apps verplicht zijn of dat je ze nog wel handmatig kan verwijderen.

Op de Techzine-redactie zijn we van mening dat gratis apps zoveel mogelijk weggelaten moeten worden omdat de gebruiker die zelf ook kan installeren. Mochten er toch wat nuttige apps worden voor geïnstalleerd, zorg er dan voor dat de gebruiker ze zelf kan verwijderen. Helaas zijn er maar weinig fabrikanten die dit ook echt doen, Samsung was het afgelopen jaar goed bezig, hopelijk houden ze daaraan vast.

Waarom Samsung ervoor zou kiezen de Microsoft-apps voor te installeren is niet helemaal duidelijk. Mogelijk heeft het te maken met de patentovereenkomst die de bedrijven recent hebben gesloten. Microsoft is in elk geval druk bezig om zijn aanwezigheid in Android en iOS te vergroten door veel goede apps uit te brengen. Het succes van Windows Phone is tot op heden nog niet groot genoeg en Microsoft wil wel in beeld blijven bij de gebruikers. Door aanwezig te zijn op het vlaggenschip van Samsung zou het enorm veel extra aandacht krijgen.