‘HBO lanceert in april zelfstandige streamingdienst’

Abonneer je gratis op Techzine!

HBO gaat in april een nieuwe zelfstandige streamingdienst lanceren, dat meldt althans de International Business Times (IBTimes). Volgens de website zou HBO een nieuwe streamingdienst willen lanceren om beter te kunnen concurreren met Netflix, op dit moment biedt HBO al HBO Go aan maar dat is alleen beschikbaar voor abonnees op de HBO-zenders.

De nieuwe dienst moet HBO Now gaan heten en verplicht mensen niet om abonnee te worden van de HBO-zenders. Gebruikers kunnen zich bij HBO puur en alleen aanmelden voor een streaming-abonnement. Daarmee kan HBO beter concurreren met Netflix en kan het zich ook richten op mensen zonder tv-aansluiting. HBO zou de nieuwe dienst zelf willen gaan verkopen maar ook in combinatie met een abonnement bij internetproviders.

Met een lancering in april komt de nieuwe streamingdienst precies voor het nieuwe seizoen van Game of Thrones, dat zou de nieuwe dienst een extra boost kunnen geven.

Volgens IBTimes zou Apple een van de partners van HBO zijn en zal het bedrijf uit Cupertino de dienst gaan aanbieden via de Apple TV. Of HBO Now ook op alle andere bekende platformen beschikbaar komt is nog onduidelijk. De HBO Go streamingdienst voor abonnees is op vrijwel elk apparaat te vinden. Ook moet nog duidelijk worden of HBO Now alleen in de Verenigde Staten beschikbaar komt of dat HBO Now direct in meer landen beschikbaar komt.