Google Maps laat Android op Apple pissen

Abonneer je gratis op Techzine!

Zoals te zien in bovenstaande afbeelding neemt Google Maps grote concurrent Apple in de zeik. In Google Maps is Pakistan een klein beetje aangepast waarbij een Android-poppetje is te zien dat urineert over een appel waar geheel toevallig een hap uit is genomen, net zoals bij het Apple-logo.

Google heeft inmiddels in een reactie laten weten dat het "probleem in Google Maps" zal worden opgelost. Google heeft ook niet bewust Pakistan aangepast om Apple in diskrediet te brengen. Volgens Google hebben gebruikers via de mapmaker een aanpassing ingediend voor Google Maps die per ongeluk is goedgekeurd.

Gebruikers kunnen in Google Maps wijzigingen doorgeven als het bedrijf deze niet snel genoeg zelf oppakt. Over het algemeen worden al deze wijzigingen gemodereerd maar soms glipt er weleens één doorheen, zoals in dit geval. Het kan ook zijn dat de verantwoordelijke Google-medewerker het wel grappig vond en aangezien het gaat om een gebied in Pakistan wat niet enorm dicht bevolkt is, is de aanpassing gewoon goedgekeurd.

Op dit moment is het Android-poppetje nog te bekijken in Pakistan, over enkele dagen zal deze ongetwijfeld zijn verdwenen. Grappig is het in elk geval wel.