‘Nest presenteert volgende week een slimme beveiligingscamera’

Abonneer je gratis op Techzine!

Nest biedt op dit moment al een slimme thermostaat en rookmelder aan in verschillende landen, waaronder in Nederland. Daar komt volgende week naar verluidt een slimme beveiligingscamera bij. Deze zal gaan samenwerken met bestaande Nest-producten en maakt opnames in Full HD.

We zouden alweer bijna zijn vergeten dat Google niet alleen Nest heeft ingelijfd, maar ook Dropcam, een fabrikant van slimme beveiligingscamera’s. Nu is het bedrijf zover dat het de Dropcam’s heeft doorontwikkeld en er een camera geïntroduceerd kan worden onder het Nest-label. De camera gaat waarschijnlijk de naam Nest Cam dragen en zal in staat zijn om via een mobiele applicatie Full HD-videobeelden aan de gebruiker te bieden.

Daarmee voorziet de Nest Cam de gebruiker van een veel betere kwaliteit beelden dan de normale beveiligingscamera’s. De meeste beveiligingscamera’s laten nogal wat te wensen over als het gaat om de beeldkwaliteit. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het opnemen van videobeelden enorm veel ruimte in beslag neemt. Door de kwaliteit terug te schroeven kunnen er meer videobeelden worden opgenomen.

Nest kiest ervoor om niet in te leveren op de beeldkwaliteit en biedt straks gewoon Full HD-beelden met zijn beveiligingscamera. Op welke manieren de camera straks kan samenwerken met bestaande Nest-producten is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk onder andere met een aanwezigheidssensor.

De bestaande Nest-app zal volgende week voorzien worden van een update waarbij de camera functionaliteit wordt toegevoegd aan het systeem.