Google-algoritme kan losse Street View-foto’s omzetten in video

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft een algoritme ontwikkeld waarmee allerlei verschillende Street View foto’s van dezelfde locatie kunnen worden gecombineerd tot een vloeiende video. Daarbij vult het algoritme van Google de ontbrekende pixels in. In een demovideo is te zien hoe dat er uit komt te zien.

Google heeft een zeer geavanceerd algoritme ontwikkeld dat in staat is om een video te maken van een omgeving op basis van verschillende Street View-foto’s. Het algoritme kan op basis van de foto’s de ontbrekende pixels invullen. Het algoritme is ook in staat om obstakels in foto’s te negeren en daaromheen te werken.

Tot een productieversie waarbij bezoekers videobeelden kunnen zien in Street View is voorlopig nog geen sprake. Het duurt namelijk 12 minuten om één frame te laten produceren met het algoritme en voor een video heb je minimaal 25 frames per seconde nodig. Google gaat dan ook proberen om het algoritme verder te optimaliseren zodat het sneller werkt.

In de video is goed te zien waar Google met dit algoritme toe in staat is en dat kan op termijn hele mooie beelden opleveren van een straat of bijzondere locatie.