Microsoft Office 2016 komt op 22 september beschikbaar

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Office 2016 voor Windows op 22 september beschikbaar komt. De afgelopen maanden hebben mensen de nieuwe Office-versie al kunnen testen en hun feedback kunnen geven, nu is Office 2016 klaar voor de massa, op 22 september begint Microsoft met het uitrollen.

Met de komst van Office 2016 voor Windows heeft Microsoft dadelijk in ongeveer een jaar tijd zijn aanwezigheid op elk platform verbeterd. Microsoft Office is het afgelopen jaar beschikbaar gekomen voor Android en iOS, ook is enkele maanden geleden Office 2011 voor de Mac vervangen door Office 2016 en volgende maand verschijnt er een nieuwe Office-versie voor Windows 10 Mobile.

Office is een van de pijlers van Microsoft waar het bedrijf ontzettend veel geld mee verdiend, maar ook een product dat goed in elkaar zit, dat blijkt wel uit het feit dat miljoenen bedrijven en miljarden mensen Office regelmatig gebruiken.

Office 2016 is de opvolger van Office 2013 en kent de nodige visuele aanpassingen, zo heeft elk product een eigen kleur gekregen, Word is blauw, Excel is groen en Powerpoint is rood. Hierdoor kan je de verschillende producten goed uit elkaar houden, dit is nu in de programma’s ook helemaal doorgetrokken. Technisch zijn er wel verbeteringen maar qua functionaliteit probeert Microsoft de aanpassingen beperkt te houden, zodat gebruikers niet opnieuw hoeven te leren met Office te werken. Dat is namelijk vragen om problemen.

Voor alle abonnees van Office 365, zowel particulieren als zakelijke gebruikers is er natuurlijk goed nieuws. Zij kunnen vanaf 22 september gratis upgraden naar Office 2016, met een Office 365 heb je namelijk altijd recht op de meest recente versie.