2min

Voor iedereen die onder de indruk is van de Microsoft Surface Book, de laptop van de techgigang uit Redmond, binnenkort is deze in nog eens tien landen te verkrijgen, helaas nog niet in Nederland en België, maar in veel van onze buurlanden komt de Surface Book wel beschikbaar, dus de beschikbaarheid wordt wel makkelijker.

Microsoft heeft besloten om de Surface Book in nog eens tien landen te gaan verkopen, op dit moment kan iedereen in China en Hong Kong al een pre-order plaatsen voor de Surface Book. Iedereen in Australië, Duitsland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland kan vanaf morgen een pre-order plaatsen voor de Surface Book, tot slot volgt Japan binnenkort. Helaas vallen Nederland en België nog buiten de boot, maar aangezien de Surface Book in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komt, wordt het wel makkelijker om eraan te komen.

Microsoft heeft voor het eerst een laptop ontwikkeld en die is op sommige punten flink anders dan veel bestaande laptops in de markt. Microsoft probeert zaken anders aan te pakken en de productiviteit te verhogen. Het bedrijf deed dit eerder al met zijn Surface Pro-tablets en niet zonder succes. Wel hebben we bij de Surface Pro gezien dat elke generatie een stuk beter werd, de vraag is dan ook of deze eerste generatie Surface Book de beste is om aan te schaffen, of dat men beter kan wachten tot de tweede generatie.

Alle kinderziektes die bij zo’n nieuw product komen kijken heeft Microsoft inmiddels opgelost, in de Verenigde Staten heeft het bedrijf de eerste weken flink wat klachten ontvangen, omdat niet alles even vlekkeloos werkte, inmiddels zijn die problemen wel opgelost. In eerdere interview die we met Microsoft hadden is ons verteld dat Microsoft een eigen hardware laboratorium heeft waarin vrijwel alle hardware door het bedrijf zelf wordt ontworpen. Microsoft kiest dus echt voor een eigen aanpak, het gebruikt wel de Intel-processoren, maar de overige hardware wordt op maat gebouwd. Dat levert vaak betere producten op, zie bijvoorbeeld ook de Apple-producten.

Veel traditionele laptop-fabrikanten gebruiken standaard producten en daar wordt een behuizing omheen gebouwd. Bij bedrijven als Apple en Microsoft is het meer andersom. Er is een behuizing en daar moet de hardware worden ingebouwd.