HP presenteert valbestendige Chromebook voor het onderwijs

Abonneer je gratis op Techzine!

HP heeft een nieuwe Chromebook gepresenteerd die speciaal gericht is op het onderwijs. De nieuwe HP Chromebook 11 G4 EE (Education Edition) is voorzien van verschillende rubberen randen om het toestel robuuster te maken zodat deze beter tegen stoten en valpartijen kan. De laptop verschijnt in februari voor 230 euro.

Chromebooks worden steeds populairder in het onderwijs, voornamelijk omdat ze over het algemeen zeer betaalbaar zijn. HP heeft besloten nu een speciale versie te ontwikkkelen die helemaal gericht is op het onderwijs. De HP Chromebook 11 G4 moet door de extra rubberen randen een valpartij van 70cm hoog gewoon overleven.

HP heeft behalve extra stevigheid ook gekozen voor een scharnier wat helemaal plat kan worden geklapt, 180 graden, zeker met kinderen in klaslokalen is dat geen overbodige luxe. Ook is het toetsenbord in de Chromebook waterbestendig dus als er per ongeluk drank of water overheen valt is dat geen enkel probleem.

Al deze extra "veiligheidsmaatregelen" zorgen er wel voor dat de Chromebook iets dikker is dan we tegenwoordig gewend zijn, deze Chromebook 11 G4 EE is 2 cm dik. Het gewicht valt met 1,5 kilogram enorm mee.

Aan de binnenkant heeft HP gekozen voor een Intel Celeron N2840 processor met Intel HD Graphics, 4GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB opslagcapaciteit. Dat zijn voor een Chromebook hele nette specificaties, zeker de 4GB aan werkgeheugen. Het scherm is 11,6 inch groot en beschikt over een schermresolutie van 1366 x 768 pixels. Verder is er een USB 3.0-, USB 2.0-, HDMI- en koptelefoon-aansluiting te vinden op de Chromebook.

Vanaf februari is de Chromebook leverbaar voor 230 euro per stuk. Deze Chromebook komt waarschijnlijk niet vrij beschikbaar maar alleen voor onderwijsinstellingen.