Volgens de laatste berichten zou Apple ervoor hebben gekozen om de nieuwe iPad Air 3 te voorzien van dezelfde toetsenbord-aansluiting als de iPad Pro. Aan de onderkant van de tablet zit bij de iPad Pro een magnetische aansluiting met drie ringen, deze zou ook op de iPad Air 3 te vinden zijn.

De informatie is afkomstig van de Aziatische bedrijven die druk bezig zijn met het ontwerpen en produceren van hoesjes voor de nieuwe iPad Air 3. Op de Chinese webwinkel Alibaba zijn de eerste modellen al te vinden en deze hebben een uitsparing voor het toetsenbord.

In het hoesje is verder te zien dat de vier speakers die Apple in de iPad Pro heeft geplaatst, ook hun weg gaan vinden naar de iPad Air 3. In alle vier de hoeken wordt een speaker geplaatst om de geluidskwaliteit nog verder te verbeteren. Apple kiest ervoor om de lage tonen uit de onderste speakers af te spelen en de midden en hoge tonen uit de bovenste speakers. Als de iPad wordt rond gedraaid veranderd de configuratie van de speakers automatisch.

Verder zou Apple een nieuwe cameramodule hebben geplaatst in de iPad Air 3 die mogelijk ook voorzien zal zijn van een flitser, dat zou voor het eerst zijn, dat Apple een iPad voorziet van een flitser.

Apple heeft de iPad Air 3 nog niet aangekondigd, maar alle geruchten en berichten wijzen erop dat de nieuwe iPad in maart van dit jaar wordt gepresenteerd. Mogelijk verschijnt dan ook de iPhone 5e of iPhone 6c. Een nieuwe kleinere en goedkopere iPhone waarvan de naam nog niet helemaal duidelijk is.

De nieuwe iPad Air 3 krijgt mogelijk ook een Ultra HD-scherm.