LG presenteert midrange-smartphones X cam en X screen

Abonneer je gratis op Techzine!

LG heeft twee nieuwe midrange-smartphones gepresenteerd voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om de X cam en de X screen, volgens LG geen high-end toestellen met alle toeters en bellen, maar wel toestellen met een fatsoenlijk scherm en camera.

LG’s strategie met de X-serie is meteen duidelijk, ze proberen de gebruiker te voorzien van een degelijk scherm en een degelijke camera en voldoende basis specificaties, maar alle toeters en bellen laten ze achterwege. LG kiest bij deze toestellen dus niet voor een metalen behuizing of vingerafdrukscanner.

LG X cam

De LG X cam is een midrange-smartphone met een 5,2 inch Full HD-scherm met in-cell touchscreen. LG heeft ook zijn 3D Bending glass-technologie toegepast op dit scherm, waardoor het scherm over de lengte licht gebogen is. Aan de binnenkort is een octa-core processor geplaatst met een kloksnelheid van 1,14 GHz. We hebben geen idee van welke fabrikant deze chip afkomstig is, waarschijnlijk van MediaTek. Verder is er 2GB aan werkgeheugen aanwezig en 16GB aan opslagcapaciteit. We vermoeden dat er ook een microSD-slot aanwezig is, maar dat heeft LG nog niet bevestigd.

Aan de achterkant beschikt de X cam over een dual-camera opstelling met een 13 megapixel en een 5 megapixel camera. Deze opstelling moet zorgen voor nog betere foto’s. Het toestel beschikt uiteraard over 4G-connectiviteit en Android 6.0 Marshmallow. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren goud, roze goud, wit en zilver. Het prijskaartje is nog onbekend, maar het toestel verschijnt ergens in maart in de winkel.

LG X screen

De LG X screen is volgens LG wederom een midrange-smartphone, wel een iets goedkoper model vermoed ik. Dit toestel beschikt over een 4,93 inch HD-scherm (1280 x 720 pixels), wederom met in-touch technologie. Daarboven zit een klein 1,76 inch scherm met een resolutie van 520 x 80 pixels. Dat principe kennen we al van de LG V10, LG plaatst een klein langwerpig scherm boven het normale scherm en naast de frontcamera. Dit scherm staat altijd aan en hierop kan de tijd worden getoond, maar ook notificaties en gemiste oproepen.

Verder heeft LG aan de binnenkant gekozen voor een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 2 GB aan werkgeheugen en opnieuw 16GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkan is een 13 megapixel camera te vinden en aan de voorkant een 8 megapixel camera. Ook dit toestel beschikt over 4G en Android 6.0 Marshmallow. Het toestel komt beschikbaar in het roze goud, wit en zwart en zal ook in maart verschijnen.

LG heeft nog een kleine waarschuwing opgenomen dat de specificaties per markt kunnen verschillen. Het zou dus kunnen dat de specificaties nog iets worden aangepast voor de Benelux. De toestellen zijn volgende week te bewonderen op het Mobile World Congress en Techzine zal dan zeker even een kijkje gaan nemen.

Boven het artikel is links de X cam afgebeeld en rechts de X screen