Microsoft heeft weer een nieuwe build van Windows 10 uitgerold, Windows 10-gebruikers op de fast ring kunnen nu build 14328 downloaden en installeren. In deze build zijn een aantal zaken toegevoegd die eerder al door Microsoft zijn gepresenteerd. Zo kan je nu Windows Ink uitproberen en is het startmenu aangepast.

Windows 10 build 14328 is nu beschikbaar voor de pc en de smartphone op de fast ring. De build is pas net beschikbaar gekomen dus een echt uitgebreide lijst van vernieuwingen is nog niet beschikbaar, maar Windows Ink is zeker toegevoegd aan de build, dus gebruikt kunnen deze functie nu gaan testen. Met Windows Ink wordt het mogelijk optimaal gebruik te maken van een stylus-pen in Windows 10.


Daarnaast is het startmenu aangepast, deze aanpassingen werden eerder al getoond door Microsoft, maar zitten nu ook in deze build verwerkt. Het knopje om de pc af te sluiten is verplaatst in het stermenu naar links onder. De lijst met alle apps is nu linksboven aan te klikken. Het zijn subtiele cosmetische wijzigingen waarvan Microsoft van overtuigd is dat ze zorgen voor een betere ervaring.

Deze build is een aanzet naar de grote Anniversary-update die deze zomer gaat verschijnen, waarin deze functies voor alle Windows 10-gebruikers beschikbaar gaan komen.