Google maakt op veel manieren al gebruik van slimme algoritmes. Zo wordt de Translate-applicatie uit zichzelf beter en zijn er meer van dit soort opties. Om het onderzoek naar kunstmatige intelligentie te stimuleren, heeft Google nu ook in Europa een onderzoekscentrum geopend.

Het kantoor is geopend in Zurich en geldt als "omgeving waar software engineers en onderzoekers die zich specialiseren in machine learning de kans hebben om producten te ontwikkelen en onderzoek in Europa uit te voeren.” De onderzoekers die werkzaam zijn in Zurich moeten actief ”manieren onderzoeken om de machine learning infrastructuur te verbeteren" en praktische toepassingen voor hun ontdekkingen vinden.

In de Zwitserse hoofdstad ligt al het grootste kantoor van Google buiten de Verenigde Staten. De keuze komt echter ook voort uit het feit dat enkele van de beste technische universiteiten van de wereld daar gelegen zijn. Zo hoopt Google makkelijk uit de lokale omgeving onderzoekers te kunnen halen.

Er vinden steeds grotere stappen plaats binnen de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Een interessante ontwikkeling vond vorig jaar plaats rond het spelletje Tetris. Een AI-bot die gebouwd werd om het spelletje te spelen maakte toen het spel niet meer te winnen viel de keuze om het spel te pauzeren, om zo niet te hoeven verliezen.