Evernote beperkt gratis versie

Abonneer je gratis op Techzine!

Evernote, de dienst waar gebruikers hun notities kunnen organiseren en opslaan, gaat de mogelijkheden van zijn gratis versie flink inperken. Het synchroniseren van de software is voortaan op maximaal twee apparaten mogelijk. Daarnaast verhoogt het de prijzen voor elk van de abonnementsdiensten.

De nieuwe prijzen zijn significant hoger dan voorheen. Zo kost de goedkoopste betaalde versie, Evernote Plus, voortaan 29,99 euro per jaar. Dat is een verhoging van tien euro op jaarbasis. Verder kost Evernote Premium nu 59,99 euro per jaar, waarmee die dienst twintig euro duurder wordt.

De prijsstijging is volgens Evernote nodig om "de kernproducten krachtiger en intuïtiever te maken". Het wil nieuwe mogelijkheden toevoegen aan de apps en daarvoor is een "significante investering van energie, tijd en geld" nodig. Om mensen te stimuleren gebruik te maken van de betaalde diensten, wordt de gratis variant dus flink ingeperkt.

Binnen de betaalde versies van Evernote kunnen gebruikers onbeperkt met andere apparaten synchroniseren. Daarnaast bieden ze meer opslaggeheugen en zoekmogelijkheden.