Samsung heeft volgens de krant Business Korea gekozen om op drie uiteenlopende gebieden van technologische ontwikkeling extra investeringen te doen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf steekt extra geld in kunstmatige intelligentie, snelladende batterijen en zelfhelend materiaal. In totaal gaat het om een investeringsbedrag van omgerekend 1,2 miljard euro.

Het geld wordt over een periode van tien jaar ingezet, en maakt onderdeel uit van het Samsung Research Funding Program for Future Technologies dat in 2013 gelanceerd werd. De intentie is om extra geld in de ontwikkeling van innovatieve technieken te steken, om die ontwikkeling zo versneld op de markt te kunnen brengen.

Allereerst gaat er geld naar de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, specifiek naar een project aan de Zuid-Koreaanse Pohang University of Science & Technology. Daar vinden zes projecten plaats waarin onderzoek wordt gedaan naar zelflerende processoren. De verwachting is dat het project kan resulteren in hardware die geschikt is voor kunstmatige intelligentie. Apparaten kunnen namelijk met behulp van algoritmes leren en zo efficiënter in gebruik worden.

Het tweede project bestaat uit drie onderzoeken naar de ontwikkeling van snelladende batterijen. Dat onderzoek vindt plaats aan het Korea Electrotechnology Research Institute en zou tot de ontwikkeling van batterijen die in 10 minuten tijd voor 80 procent volgeladen zijn moeten leiden.

Tot slot is er nog een interessant project aan de Yonsei University dat gaat om een nieuw metaalachtig materiaal. Dat materiaal zou flexibel moeten zijn en kunnen herstellen van bijvoorbeeld krasjes en deuken. Zelfhelend materiaal is niet geheel nieuw, zo paste LG al eens zelfhelend plastic toe op de G Flex 2.