‘Apple vernieuwt Macbooks en iMacs nog dit jaar’

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple zal dit jaar nog nieuwe versies van de MacBook Air, MacBook Pro en iMac presenteren en uitbrengen. Dat meldt Bloomberg op zijn website op basis van zijn bronnen die bekend zijn met Apple’s plannen. De MacBook Air en MacBook Pro zullen USB Type-C-poorten krijgen, terwijl de iMac een nieuwe grafische videokaart krijgt van AMD.

Op 7 september zal Apple zijn nieuwe iPhones presenteren en mogelijk ook een nieuwe Apple Watch. Naar verwachting zal Apple daar geen aandacht besteden aan zijn Macs, dat gebeurd mogelijk op een apart evenement in oktober als we Bloomberg mogen geloven.

De Macs zijn al twee jaar niet voorzien van een update en het wordt wel weer tijd. Er zijn al wel wat zaken uitgelekt, zo zou de MacBook Pro geen functietoetsen meer krijgen maar een drukgevoelig OLED-scherm zodat er per applicatie andere functietoetsen kunnen worden weergegeven.

Verder zullen alle Macs voorzien gaan worden van nieuwe Intel processoren, Apple loopt inmiddels bijna twee generaties achter dus het bedrijf kan een flinke stap voorwaarts maken. Verder zou Apple ook een nieuwe Cinema-monitor op de markt willen brengen, deze zal een 5K-resolutie krijgen en hiervoor heeft het bedrijf een deal gesloten met LG voor de productie ervan.

Vorig jaar werd in het najaar ook de iPad Pro geïntroduceerd, dit is een zakelijke tablet van Apple die de concurrentie aan moet gaan met onder meer de Surface Pro van Microsoft. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat Apple die ook wil gaan vervangen, wel zou het zijn aanbod willen uitbreiden met een 10,5 inch model.