IFA: Teufel introduceert Mediadeck voor pc-gebruiker en de Bamster Pro

Abonneer je gratis op Techzine!

Op de IFA zijn we ook langs geweest bij Teufel, een speakermerk dat dingen net even anders aanpakt dan we gewend zijn en lak heeft aan tradtionele formaten en form-factors voor speakers. Het resultaat mag er wezen want op de IFA komt Teufel met de Mediadeck voor gamers en pc-gebruikers, daarnaast presenteert het de Bamster Pro, een zeer krachtige Bluetooth-speaker op handformaat.

Inmiddels hebben veel mensen thuis al wel een Bluetooth-speaker, de ene zal van een betere kwaliteit zijn dan de andere, maar de concurrentie in die markt is redelijk moordend, een partij die er echt tussenuit springt is toch wel Teufel.

Deze partij kiest echt hun eigen weg en ontwikkelen producten die op veel vlakken net even anders zijn dan andere. Zo beschikt Teufel al enige tijd over de Rockster, een Bluetooth-speaker van 31,5kg, een maximaal vermogen van 115dB en even groot als een gemiddelde stoel. Als je daarmee aan komt op een feestje maak je zeker indruk.

Teufel heeft in Nederland één winkel en die zit in Amsterdam, een zogenaamde brandstore, waarin het ook regelmatig evenementen en feestjes organiseert om mensen kennis te laten maken met de speakers in een relaxte setting.

Op de IFA probeerde Teufel met zijn stand te werken aan de bekendheid van het merk en waren alle producten van het bedrijf wel aanwezig. De aandacht ging echter voornamelijk uit naar twee producten, de Mediadeck voor gamers en pc-gebruikers en de Bamster Pro.

Mediadeck

De Mediadeck is een unit die je het beste onder de monitor van je pc kan plaatsen, zodat je recht voor je een krachtige 2.1 sounddeck hebt. Het is een 2-kanaalssysteem met stereo-speakers en aan de buitenkant geplaatste tweeters. Daarnaast is er een geïntegreerde krachtige subwoofer aanwezig.

De unit is zoals vermeld het beste onder je monitor te plaatsen, daar is hij ook voor ontworpen, hij komt overeen met de platte desktopbehuizingen die we 10 jaar geleden zagen. De buitenkant is dan ook gemaakt van geanodiseerd aluminium. Verder is er aan de voorkant LED-verplichting aanwezig en zit er aan de binnenkant een dedicated geluidskaart om de audio te optimaliseren. Voor de gamers en pc-gebruikers beschikt de Mediadeck ook over een USB-hub en een koptelefoon-aansluiting, al is dat laatste natuurlijk niet de bedoeling. De Mediadeck is per direct te verkrijgen vanaf 399 euro.

Bamster Pro

Een heel ander product dat Teufel tijdens de IFA presenteerde was de Bamster Pro. Een handzame Bluetooth-speaker met aluminium fullrange drivers en twee passieve bass drivers. Aan de binnenkant is een accu aanwezig zodat je de Bamster Pro gewoon met je mee kan nemen, Teufel levert ook een dockingstation mee waar je de Teufel op kan zetten als je gewoon thuis of op kantoor bent. De accu van de Bamster Pro gaat zo’n 10 uur mee op een volle lading.

Het bereikt van de Bluetooth-chip in de speaker is zo’n 20 meter en je kan er volgens Teufel ook mee bellen, maar of dit veel gebruikt zal worden betwijfel ik. Een externe speaker wordt vaak meer gebruikt voor het afspelen van muziek. Teufel heeft de Dynamore-technologie toegepast in de speaker, hiermee kan de speaker een breder geluidsbeeld laten horen.

Al met al is het geluid van de Bamster Pro een stuk beter dan de gemiddelde Bluetooth-speaker. Is het echter niet voldoende, dan kan je altijd nog kijken naar de eerdere vermeldde Rockster. Deze speaker is ook per direct te verkrijgen vanaf 229,99 euro.