Google komt op 4 oktober met eerste Pixel-telefoon

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft onthuld dat het op 4 oktober zijn eerste Pixel-telefoons gaat onthullen. Afgelopen nacht heeft het bedrijf de uitnodigingen voor de presentatie daarvan verstuurd. Daarnaast is er via Android Police een foto gelekt, die de smartphones lijkt te onthullen.

De Google Pixel-telefoons zouden vanaf 20 oktober in de winkel liggen en fors duurder worden dan Nexus-telefoons tot nu toe zijn geweest. Vermoedelijk ligt dat aan de specificaties van de smartphones, die volgens recente lekken erg sterk zijn.

Er zouden twee varianten beschikbaar zijn, de gewone Pixel en de Pixel XL. Het eerste van de twee toestellen is voorzien van een 5 inch scherm, het andere van een 5,5 inch display. Verder krijgen ze nagenoeg dezelfde specificaties, al krijgt de Pixel XL een forsere batterij.

De Pixel XL wordt voorzien van een quadcore Qualcomm-processor, 4 gigabyte aan werkgeheugen en naar verluidt 32 gigabyte opslaggeheugen. Verder is er een 3.450mAh-batterij, een vingerafdrukscanner en een USB Type C-poort, die Quick Charge 3.0 ondersteunt. De primaire camera heeft beschikking over met 12 megapixel en de selfiecamera over 8 megapixel. De Pixel zou voorzien worden van een 2.770mAh batterij.