Ook probleem met vervangende Samsung Galaxy Note 7 toestel

Abonneer je gratis op Techzine!

De Samsung Galaxy Note 7-smartphone was bij de lancering bijzonder populair, maar bleek al snel geteisterd te worden door problemen met de batterij. In enkele gevallen ontplofte de accu van het toestel, wat ertoe leidde dat Samsung massaal exemplaren terugriep en moest vervangen. Maar nu is er ook een geval bekend van problemen met een vervangend toestel.

Tijdens Southwest Airlines vlucht 994 van Louisville naar Baltimore vatte een smartphone vlam. Dit meldde de eigenaar van het toestel, Brian Greene, tegenover The Verge. Hij vertelde dat zijn toestel toen hij zich in het vliegtuig bevond begon te roken en dat het vliegtuig vervolgens geëvacueerd moest worden. Er raakten geen mensen gewond, maar het toestel veroorzaakte wel enige schade aan het vliegtuig.

Dat terwijl het wel gaat om een vervangend toestel. Volgens Samsung, dat op het internet een speciale checker heeft gezet, die bekijkt of een toestel een beschadigde batterij heeft, zou de accu van het toestel van Greene gewoon veilig zijn. Dat er nu toch iets mis gaat kan erg slecht uitpakken voor het imago van Samsung, dat toch al worstelt met de gevolgen van de ontploffende accu’s. Tegenover The Verge reageert het Zuid-Koreaanse bedrijf als volgt op het nieuws:

“Totdat we het apparaat in bezit hebben, kunnen we niet bevestigen dat dit gaat om een nieuwe Note7. We werken samen met de autoriteiten en (vliegmaatschappij) Southwest Airlines om het apparaat terug te halen en de oorzaak uit te zoeken. Zodra we het toestel onderzocht hebben, kunnen we meer informatie geven over de zaak.”

Ondertussen opent de Amerikaanse overheid een onderzoek naar de vervangende toestellen van Samsung om te zien of die wel voldoen aan de regels rond productveiligheid. Het is een volgende tegenslag voor Samsung, dat sinds de lancering van het apparaat te maken heeft met forse kritiek. Het zou de release van het toestel overhaast hebben om vóór Apple met een nieuw vlaggenschipmodel te komen.