‘Facebook Messenger komt met onderwerpsuggesties’

Abonneer je gratis op Techzine!

Facebook Messenger heeft maandelijks 1 miljard actieve gebruikers, maar dit is niet genoeg voor het bedrijf. Het blijkt zoeken naar manieren om de app nog meer gebruikt te laten worden en heeft nu een interessante nieuwe feature in de testfase. Een select aantal gebruikers krijgt onderwerpsuggesties te zien.

Dit meldt Techcrunch, dat meteen uitlegt hoe de functie werkt. Het algoritme van Messenger analyseert de berichten die iemand geplaatst heeft op Facebook en combineert die data met onder meer de plekken en evenementen waar iemand geweest is. Op basis daarvan suggereert  Facebook onderwerpen om over te praten met vrienden en familie.

De suggesties worden gedaan in een apart tabblad in het thuisscherm van de app en zien er als volgt uit:

Facebook Messenger onderwerpsuggestie

Het gaat voorlopig om een kleine test die Facebook uitvoert, dus niet om een functie die binnen afzienbare tijd groots uitgerold gaat worden. Het idee is om eerst uit te proberen of de functie ook echt het gebruik van Messenger stimuleert. Daar lijkt het wel op, want het is een handige manier om mensen die even niet weten waar ze het over moeten hebben, van onderwerpen te voorzien.

Overigens lijkt het niet de enige mogelijke nieuwe functie van Messenger te zijn. Het bedrijf werkt naar het schijnt ook aan een functie genaamd Rooms, waarin mensen groepsgesprekken kunnen voeren.