1 min

Skyscanner Ltd. is begonnen met onderzoeken van de mogelijkheden om een beursgang te maken. Het bedrijf specialiseert zich in het zoeken naar vliegtickets en zou meer geld nodig hebben om het op te kunnen nemen tegen de alsmaar groeiende concurrentie van onder meer Google.

Het doorgaans betrouwbare financiële persbureau Bloomberg meldt de mogelijke beursgang op basis van anonieme bronnen. Skyscanner werd in 2001 opgericht door IT-professionals Gareth Williams, Barry Smith en Bonamy Grimes. Waar de dienst oorspronkelijk bedoeld was om goedkope vliegtickets te vinden, werd deze de afgelopen jaren flink uitgebreid. Nu kunnen mensen ook zoeken naar hotels en auto’s om te huren.

Vorig jaar trok het maandelijks gemiddeld 35 miljoen gebruikers, die uiteindelijk voor een omzet van ongeveer 123 miljoen euro zorgden. Het bedrijf maakt sinds 2009 winst en kon vorig jaar nog een totale winst van 11,8 miljoen euro opschrijven. Afgelopen januari hield het bedrijf nog een investeringsronde, waarbij het op een waarde van 1,09 miljard euro geschat werd.

Overigens lijkt een beursgang niet de enige optie voor het bedrijf. Bloomberg schrijft namelijk dat het ook overweegt eenvoudigweg zichzelf in de verkoop te zetten, of nieuwe financieringsrondes te houden. De keuze is nog niet gemaakt en gesprekken vinden intern nog altijd plaats.