Microsoft komt met virtueel touchpad voor Windows 10

Abonneer je gratis op Techzine!

Windows 10-fans zullen blij zijn met een nieuwe eigenschap van het besturingssysteem van Microsoft. Het bedrijf komt namelijk met een virtueel touchpad voor Windows 10. Dat maakt het mogelijk voor gebruikers om een muisaanwijzer te bedienen, zonder in bezit van een muis te zijn.

De nieuwe eigenschap wordt omschreven als een manier om een externe monitor te gebruiken met een tablet maar zonder muis. Onderin het beeld krijgt de gebruiker vlak boven de taakbalk een virtueel trackpad te zien. Dat kan gebruikt worden om de ‘muis’ te controleren en aan te sturen. Ook kunnen gebruikers op een linker- en rechtermuisknop drukken.

Het is een interessante toevoeging voor bijvoorbeeld gebruikers van een Surface-tablet. Gebruikers die de tablet aansluiten op een externe monitor kunnen dan eenvoudig zonder muis de monitor gebruiken. Volgens Microsoft is het slechts een van de vele nieuwe functies waarvan Windows 10 voorzien wordt.

Microsoft brengt namelijk ook een update naar de Sticky Notes app, waarin het meer talen ondersteunt en de mogelijkheid toevoegt dat Sticky Notes e-mails, URL’s, telefoonnummers en adressen begrijpt. Ook worden de Windows Ink eigenschappen verbeterd en maakt Microsoft Windows 10 onder meer geschikt voor virtual reality en 3D.

Al deze nieuwe features komen in Windows 10 Creative die voor het voorjaar van 2017 gepland staat. Op dit moment kunnen Windows Insiders de nieuwe Windows-versie al testen.