2min

Tags in dit artikel

Conclusie

De Toshiba is een intressant apparaat wanneer je geen zin hebt om elke dag een grote laptop mee te moeten slepen of wanneer je maar beperkte ruimte in je tas, budget of keuze hebt. De Toshiba slaat de plank zeker niet mis wanneer we kijken naar het uiterlijk. De mini laptop ziet er lekker fris uit.

Een interessante feature waar dit model over beschikt is HMDI-out. Iets wat wij nog niet vaak zagen op een 10,1 inch netbook. Daarnaast zijn de Harman/Kardon luidsprekers ook een zeer fijne toevoeging op deze kleine laptop.

Echter draagt deze kleine afmeting ook nadelen met zich mee. Zo zijn de fabrikanten beperkt in hun keuze van onderdelen en is het soms behelpen met het ontwerp van de laptop en alle bijkomende zaken daarvan. Nu is het ontwerp van de laptop wel geslaagd, alleen is de indeling van het toetsenbord soms wat ongelukkig. Zo is het soms wat zoeken naar de juiste toetsen en wordt er daarom nogal eens een fout getypt. Daarnaast zijn de roosters boven de zeer goed klinkende luidsprekers ook erg dun.

Als we tot slot gaan kijken naar de prestaties van de Toshiba netbook dan komen we tot de conclusie dat de Toshiba op grafisch gebied zeer goed scoort voor zijn prijs van 350 euro, alleen op processorkracht net wat onder doet voor de concurrentie van Intel, maar dit verschil wordt grafisch zeker goed gemaakt. Het nadeel van een netbook is en blijft wel dat het qua prestaties ruim onder de hedendaagse laptops ligt waardoor iets meer geduld altijd een vereiste is, maar in ruil daarvoor heb je wel een zeer kleine en handzame netbook.
8.0
  • Lekker compact;
  • Zeer goede luidsprekers;
  • Design;
  • Prestaties zijn goed…
  • ..voor een netbook!
  • Toetsenbord;
  • Roostertjes boven luidsprekers.