Review: Samsung Series 5 Ultra (530U3B-A01)

Hardware

Inleiding

Zo goed als elke laptop-fabrikant die er toe doet heeft inmiddels een ultrabook op de markt gebracht. Samsung is één van de laatsten die nog in moeten stappen en dit gebeurt nu met de Series 5 Ultra. Samsung belooft een licht en dun product met een sexy uiterlijk en prestaties die boven je verwachtingen uitstijgen.

Net als zo goed als alle andere ultrabooks is de Series 5 Ultra voorzien van een scherm met een grootte van 13,3 inch. Ook de accu is natuurlijk een speerpunt, want je zou een hele dag moeten kunnen werken zonder dat je de accu tussentijds op moet laden.

Ten opzichte van het algemene beeld rondom ultrabooks heeft Samsung qua harde schijf een uitschieter gemaakt. In plaats van de lage opslagruimte die bijvoorbeeld Asus en Toshiba bieden, heeft Samsung er net als Acer voor gekozen om een hybride opslagsysteem te integreren. Zo krijgt de gebruiker de voordelen van een SSD en conventionele harde schijf gecombineerd in één systeem. De Samsung Series 5 Ultra kan namelijk razendsnel opstarten, maar biedt daarnaast ook nog eens 500 GB aan opslagruimte. Het zal echter interessant zijn om te zien hoe de ultrabook is opgewassen tegenover de concurrentie op dit gebied.

De Samsung Series 5 Ultra is in Nederland verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer 890 euro en daarmee is deze ultrabook meer dan 100 euro goedkoper dan het gemiddelde systeem. Dit prijsverschil is voornamelijk te herleiden tot de afwezigheid van een volledige SSD, welke het systeem een stuk duurder zou maken.