3min

Accssoires en uiterlijk

Accessoires


De Nokia Lumia 920 wordt geleverd in combinatie met twee handleidingen in verschillende talen, een netstroomadapter met een bijbehorende micro USB-kabel. Om de simkaart te kunnen plaatsen is een metalen pinnetje meegeleverd welke gebruikt kan worden om de Lumia 920 te openen. Als laatste is er ook voorzien in een headset. Omdat onze Lumia 920 rood is, is de headset dat ook. Als je een Lumia 920 in een andere kleur koopt, mag je deze headset ook in diezelfde kleur verwachten. De headset wordt geleverd met drie paar rubbertjes die variëren in grootte zodat de headset aangepast kan worden op verschillende oortypes.

De Lumia 920 is gereed gemaakt om draadloos op te laden. Tot het einde van februari wordt Nokia’s smartphone geleverd in combinatie met een draadloze lader. Helaas had Nokia deze lader vooralsnog niet voor handen en deze kunnen we dus momenteel niet testen. Het is dus onduidelijk hoe effectief deze lader is in vergelijking met het opladen via de normale draad. Volgens Nokia zou het laadproces via de draadloze lader 90 procent van de snelheid moeten behalen, draadloos laden duurt dus iets langer maar brengt ook enige voordelen met zich mee.


Uiterlijk


Over het uiterlijk van de Nokia Lumia 920 ben ik persoonlijk wat minder te spreken. Wij ontvingen van Nokia de rode Lumia 920, welke niet voorzien is van een matte afwerking. De behuizing is glad en dat ziet er in dit geval erg goedkoop uit, de Lumia 920 lijkt door de afwerking net een speelgoedtelefoon. Vingervlekken blijven ook makkelijk staan en het toestel heeft minder grip in je handpalm dan dat je je zou wensen.

De Lumia 920 is qua behuizing overigens in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zo zijn de kleuren geel, rood en wit in glanzende uitvoering, maar er zijn ook matte varianten te koop in de kleuren grijs en zwart. Persoonlijk zou ik geen moment twijfelen en voor een matte uitvoering gaan, maar dat is een kwestie van smaak en dus ook van persoon tot persoon verschillend.

Als je de Lumia 920 in de hand neemt, valt direct op dat het toestel vrij groot is, wat ook geen wonder mag heten met zo’n groot scherm. Naast de grootte zal ook het gewicht van het toestel voor sommigen een bezwaar zijn. Met een gewicht van 189 gram is de Lumia 920 natuurlijk ook een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld de iPhone 5 of Samsung Galaxy S III.

De voorkant van de Lumia 920 wordt voor het grootste deel ingenomen door het scherm dat een doorsnee van 4,5 inch heeft. Boven het scherm zit een speaker voor telefoongesprekken en een camera voor wanneer je er ook video bij wil hebben. Onder het scherm zitten drie aanraakgevoelige knoppen die we kennen van Windows Phone, voor de commando’s terug, hoofdscherm en zoeken.

Op de achterkant van het toestel bevindt zich de cameralens. Naast deze lens zitten twee LEDs welke als flitser figureren. De lens is afkomstig van Carl Zeiss, dit is iets wat we vaker terugzien bij vlaggenschepen van Nokia.



Aan de bovenkant van het toestel bevindt zich een lade welke kan worden geopend middels het meegeleverde pinnetje. In deze lade kan een micro simkaart geplaatst worden. Verder bevindt zich hier ook een 3,5mm jackplug en één van de drie microfoons. Onderop bevinden zich de overige microfoons, plus speakers. Ertussenin zit een micro USB 2.0-aansluiting. Aan de uiteinden van de onderkant vind je twee schroefjes, welke volgens Nokia geen enkele functie hebben behalve dat ze de Lumia 920 een industrieel ontwerp moeten geven.

De linkerzijkant is gevrijwaard van knoppen en aansluitingen, deze zijn allemaal aan de rechterzijde terug te vinden. Hier vind je een volumeschakelaar, de aan/uit-knop en een knop voor de sluiter van de camera.