2min

Tags in dit artikel

PowerPoint 2013

Net als bij Word geeft ook PowerPoint bij het openen de mogelijkheid weer om recente documenten eenvoudig te openen en om templates te kiezen en te downloaden. Ook kunnen net als bij de overige applicaties video’s en foto’s vanuit het internet eenvoudig ingevoegd worden.

In PowerPoint 2013 is de Presenter View verbeterd. Zo is er nu een nep-laserpointer aanwezig, is het mogelijk om alle slides op het tweede scherm weer te geven waarmee je bijvoorbeeld snel kunt doorgaan naar een willekeurige slide, zonder er doorheen te hoeven bladeren en er is nu een teller die de tijd bijhoudt voor niet alleen de complete presentatie, maar ook per slide.


In PowerPoint, en overigens ook in Word, is een functie toegevoegd waarmee je, als je op twee of meer verschillende computers vanuit SkyDrive werkt, automatisch door kunt gaan waar je gebleven was. Er komt dan een klein pop-upvenster in beeld, dat laat weten waar je bent gebleven en of je naar die plek wilt gaan.

Net als in Word is ook in PowerPoint de mogelijkheid verbeterd om online video’s en afbeeldingen toe te voegen. Opmerkelijk daarbij is dat Bing afbeeldingen onder de Creative Commons-licentie hoger zet dan andere afbeeldingen. Verder is het ook in PowerPoint zo dat veel meer met een tabblad naast de presentatie gebeurt. Bij het bewerken van een video is het handig dat het venster niet langer bovenop de video ligt, maar dat je bij het croppen, aanpassen van de grootte of het instellen van een border de video nog gewoon in beeld hebt.


Bij objecten in PowerPoint verschijnen snelmenu’s om snel bij de gereedschappen te komen die je nodig hebt. Ook nieuw is dat het makkelijker is om objecten onder of naast elkaar uit te lijnen, door middel van lijnen die nu zowel horizontaal als verticaal tegelijk worden weergegeven.

Verder zijn er nieuwe overgangen, zijn de tools om objecten te maken verbeterd, is er een nieuwe eyedroppertool waarmee je op handige wijze een kleur kunt kiezen van een huidig object en is het mogelijk om commentaar te geven op een PowerPoint-presentatie met de optie Comments, net als in Word 2013, en kun je ook wijzigingen accepteren of verwerpen.