3min

Tags in dit artikel

, ,

Uiterlijk & specificaties

Wat het uiterlijk betreft hebben we te maken met een Samsung-toestel, met Vodafone-invloeden. Dat valt op ook. Bovenaan bevindt zich namelijk het Samsung-logo en tussen het scherm en de knoppen heeft Vodafone even aangegeven dat het toestel in samenwerking met hen tot stand is gekomen. Hiernaast staat aangegeven dat het toestel onderdeel is van de nieuwe 360-serie met toestellen van Vodafone.

Vormgeving


Wat vormgeving betreft is het best een strak toestel. Je zal niet voor schut lopen als je deze telefoon uit je zak haalt op straat. Daarnaast zal ook niemand vragen wat voor toestel je vast hebt, want echt opvallend is het toestel niet. De vormgeving is namelijk meer van hetzelfde en onderscheidt zich niet echt met een detail of specifiek kenmerk. Maar dat vind ik niet direct een probleem eigenlijk. Zolang het toestel maar goed werkt en makkelijk te bedienen is. Verder heeft Samsung ervoor gekozen om een goed helder en duidelijk scherm te installeren op het toestel, wat mij ook wel bevalt.


Toch is het te merken dat het toestel net een trede lager zit dan de bijvoorbeeld de Samsung Omnia II en de verdere elite-serie telefoons van Samsung. Dat merk je aan bouwkwaliteit, schermgrootte en gewoon de algemene indruk die het toestel geeft. Zoals gezegd onderscheidt het toestel zich niet echt. Dit doet een elite-toestel, zoals de Omnia II, weldegelijk. Toch jammer dat net het elite-toestel van Vodafone en Samsung zich dan weer niet qua uiterlijk onderscheidt.

Knopjes!


Het toestel is op de voorkant voorzien van drie verschillende knoppen. In tegenstelling tot elke andere telefoon heeft deze telefoon alleen een beltoets, een ophangtoets is niet aanwezig. Elke andere telefoon heeft of beide, of juist geen van beide. Geen ophangtoets is dus toch redelijk uniek. Verder is er een menuknop beschikbaar, die je naar het menu brengt. In het midden zit nog de People-knop, waarmee je automatisch naar je contacten gaat.


Aan de zijkanten vinden we de volumebalk en de micro-USB-aansluiting zoals we die van Samsung gewend zijn. Aan de andere zijkant vinden we een zoekknop, waarmee je – je raadt het al – alle content kunt doorzoeken. Daaronder bevindt zich de cameraknop. Op de bovenkant vinden we uitknop, die je behoorlijk stevig moet indrukken. Ik vind deze knop persoonlijk echt een ontzettende misser. Hij gaat zo stroef en je voelt ook niet dat je hem indrukt. Ik druk dus regelmatig mis. Daarnaast is er op de bovenkant de de 3,5mm-jack terug te vinden, uiteraard benodigd om muziek op je headsetje te kunnen luisteren.

Degelijkheid


Het toestel voelt oerdegelijk aan. De achterklep zit, in tegenstelling tot diverse andere toestellen van Samsung, wel degelijk goed en strak vast. Ik had zelfs brute kracht nodig om het simkaartje erin te stoppen en eruit te halen. Misschien heeft Samsung dan toch een beetje overdreven voor wat betreft de achterklep. De degelijkheid valt uiteraard niet echt goed te testen zonder het toestel uit elkaar te halen of van drie hoog naar beneden te gooien. Ik heb er toch voor gekozen om beide niet te doen en gewoon mijn algemene indruk te vermelden.


Opvallende dingen


Ondanks dat ik zei dat het toestel er niet echt uitspringt zijn er toch wat dingetjes die niet echt standaard zijn. Er is een camera met flitser op de achterkant en aan de onderkant van het toestel bevindt zich een soort lichtgevende balk. Die is dan weer wel leuk, maar wordt eigenlijk alleen gebruikt bij het opstarten en wanneer je gebeld wordt. Op de achterkant is verder nog het Vodafone-logo te vinden.

Specificaties



Onderdeel Omschrijving
Processor TI OAMP 3430
Kloksnelheid processor 600 Mhz
Besturingssysteem LiMo (Linux Mobile)
Externe opslag Niet meegeleverd, Micro-SD tot 32gb
RAM 256 MB
Interne opslag 16 gb
Afmetingen 116 x 58 x 13 mm
Gewicht 134 g (inclusief batterij)
Scherm 3,5-inch touchscreen
Resolutie scherm 800 x 480 pixels
Netwerken HSDPA 7.2Mbps / HSUPA 5.76Mbps (900 / 1700/ 2100MHz)
EDGE / GPRS (850/ 900/1800/1900)
Interface Vodafone 360
GPS A-GPS
Bluetooth Bluetooth 2.0
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g
connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort, headphone-jack
Primaire camera 5 megapixel met flitser
Secundaire camera N.V.T.
Audio Ingebouwde microfoon, speaker.
Batterij Li-ion 1500 mAh.
Spreektijd 5 uur
Standby-tijd 300 uur