2min

Tags in dit artikel

Prestaties

S775


Het installeren van de koeler in de kleinere ruimtes is even wat pittiger dan ik verwacht had. Na wat gevloek en een uurtje later zat de koeler goed en wel op het moederbord bevestigd en kon ik deze testen. De temperaturen vind je hieronder, als je het mij vraagt een prima resultaat.
De koeler is alleen ’s nachts goed te horen maar tijdens het afspelen van een DVD/Muziek of bij het simpelweg voorbij lopen van het apparaat kun je de koeler absoluut niet horen.

De onderstaande resultaten zijn afgenomen met de U.L.N. adapter van Noctua en met de twee overige 120 mm koelers op de allerlaagste stand (300~500 rpm per minuut) dit gehele systeem zit in een NSK2480 geïnstalleerd. Overdag is het systeem niet hoorbaar, alleen ’s nachts bij het ‘naar bed gaan’ zou je op een afstand van minder dan vijf meter de koeler kunnen horen.


S1366 – standaard


De koelers presteert gemiddeld op standaard instellingen. De enige opmerking die ik wil plaatsen is de stilte van de koeler. Hij is nauwelijks tot niet hoorbaar en kan met behulp van de U.L.N.A adapter vrijwel geruisloos gemaakt worden, prima voor in een HTPC dus.


S1366 – overklokt

Uiteraard werd het testsysteem nog overklokt om te kijken hoe de koeler presteert wanneer deze veel meer warmte moet afdragen dan normaal het geval is. De resultaten zijn prima te noemen alleen zou ik niet zo snel met de onderstaande temperaturen blijven draaien.