3min

Tags in dit artikel

,

Gebruik (2)

ThinkFree Office

De Galaxy Tab wordt geleverd met een office-lijn, genaamd ThinkFree Office. Met dit pakket is het mogelijk om documenten te schrijven in .docx-formaat, werkbladen te schrijven in .xls-formaat en als laatste kunnen er ook presentaties in .ppt-formaat worden gemaakt, of bekeken natuurlijk. Erg handig voor onderweg om alvast een kladje te maken dat op een later moment op de PC verder uitgewerkt kan worden.

Of het verstandig is om volledige documenten met behulp van de Galaxy Tab te maken valt te betwijfelen omdat het pakket natuurlijk bij lange na niet alle opties die een desktop biedt in een mobiele versie verpakt zijn. Desalniettemin is ThinkFree Office een zeer welkome toevoeging, vooral omdat dit pakket ook gratis te gebruiken is en toch goed werkt.


Muziek & video

Zoals op elke tablet is het afspelen van muziek en video één van de belangrijkste functies. Er valt inmiddels weinig nieuws meer over te zeggen, behalve dat dit gewoon zeer vlot werkt. De meeste audio- en video-formaten worden ondersteund en dat is natuurlijk wel wat anders dan bij Apple’s iPad, welke slechts een zeer beperkt aantal videoformaten ondersteunt. Het beeld en geluid zijn beiden vrij indrukwekkend te noemen. HD-video’s kunnen worden afgespeeld, maar helaas is het scherm niet in staat om deze video’s ook in HD weer te geven en worden de video’s dus automatisch naar een lagere kwaliteit geschaald.



Camera

Een ander punt waarop de Galaxy Tab beter is dan de iPad is de camera, aangezien de iPad er geen heeft. De Tab heeft zowel aan de voor- als achterkant een camera, waarvan die aan de achterkant het beste is met een resolutie van 3 megapixel. De camera op de achterkant van het toestel is ook voorzien van een LED-flitser, waardoor ook foto’s die in het donker gemaakt worden nog een zeer acceptabele kwaliteit hebben. Een leuke functie die de Tab ondersteunt is de ‘Smile shot’, waarmee de camera een gezicht in de gaten houdt en pas een foto neemt totdat er een lach te zien is. Een erg geslaagde functie natuurlijk, waardoor het nemen van goede foto’s een stukje makkelijker wordt.

Natuurlijk kan de camera ook gebruikt worden om video’s op te nemen, maar helaas niet in HD. De resolutie gaat tot 720 x 480 pixels. Het opgenomen beeld en geluid is prima.


Overige noemenswaardigheden

  • De Tab is ook voorzien van een GPS-module die prima in staat is om de locatie vast te stellen en waardoor de Galaxy Tab ook in staat is om een navigatiedienst te bieden. Helaas moet hiervoor natuurlijk wel een 3G- of WiFi-verbinding beschikbaar zijn.
  • De Galaxy Tab biedt de mogelijkheid om videosignalen via HDMI te verzenden, maar helaas wordt een dergelijke kabel niet meegeleverd met de tablet zelf.
  • In tegenstelling tot de iPad is het mogelijk om te multitasken. Wanneer de home-knop een ogenblik ingedrukt wordt verschijnt er een schermpje waarin de laatst gebruikte applicaties te zien zijn. Vanuit daar kan terug worden gegaan naar een applicatie die al eerder gebruikt werd.
  • Naast een tablet, is de Galaxy Tab ook een telefoon. Het is mogelijk om te bellen, SMSen en MMSen, mits er een SIM-kaart in de tablet geplaatst is. Door middel van de headset is het ook mogelijk om dit te doen zonder dat de omgeving kan ‘meegenieten’ van een gesprek. Natuurlijk is het niet ideaal om te bellen met een tablet, maar het kán in ieder geval wel!