Graphics en geluid

Vergeleken met andere spellen, vallen de graphics en het geluid enorm tegen. Is dit belangrijk? Nee, totaal niet! De focus van dit spel ligt op fitness en cardio, wat dus betekent dat er een ruim aantal oefeningen aanwezig moet zijn en dat deze goed worden uitgelegd en voorgedaan. Dat doet dit spel! Je kan kiezen tussen een vrouwelijke of mannelijke coach, die elke keer als je een nieuwe oefening moet doen deze eerst zal uitleggen en demonstreren, waarna de Kinect controleert of je deze oefening goed doet. Dit werkt allemaal uitstekend.


De bewegingen van de instructeurs zijn soepel en heel het lichaam beweegt mee. Ook zijn de stemmen van beide coaches duidelijk en goed verstaanbaar, zelfs in het Nederlands als daar je voorkeur ligt. Nu valt de lipsync wel erg tegen, maar zoals ik al zei, daar gaat het bij dit spel niet om. Eigenlijk is het ook helemaal geen spel, maar meer een interactief trainingsprogramma.


In totaal zijn er vier verschillende trainingsgebieden. De sportschool, gymzaal, buitenveld en yogazaal. Buiten een kale grasvlakte met hier een daar een boompje, een houten vloer met een tribune of een grote zaal met ramen is er voor de rest weinig aankleding gebruikt. Normaal gesproken is dit een negatief punt, maar bij Nike+ Kinect Training is dit juist een pluspunt. Het gaat er om dat je je goed moet kunnen concentreren op de oefeningen en bewegende elementen op de achtergrond zouden je alleen maar afleiden.