Los Ang.. uh Santos

Dan zullen we het ook nog maar eens over de stad Los Santos zelf hebben. Het is een typisch Amerikaanse stad, verdeeld in drie regio’s. Je kan in Vinewood lekker door de straten toeren, een expeditie maken door de bossen en bergen, of anarchie creëren in de woestijn waar vrijwel geen fatsoenlijke beschaving te vinden is.


Verschillende bezienswaardigheden uit het spel zijn regelrechte kopieën uit de echte tegenhangers zoals bijvoorbeeld Los Angeles. Mensen die hier eens op vakantie zijn geweest, zullen misschien wat dingetjes herkennen. Route 66 en het strand zijn bijvoorbeeld echte locaties welke in GTA V zijn gedigitaliseerd. Er zijn een aantal mooie gebieden welke het waard zijn om te ontdekken, de stedelijke gebieden voelen levendiger dan ooit en de politie zit voor de verandering ook wel eens achter andere mensen aan dan alleen jouw eigen karakters.


Ook kan er zomaar uit het niets iets gebeuren waar de speler op in kan spelen, zoals gestolen spullen waar je achteraan kan gaan of kan het gebeuren dat je zelf ineens zomaar in een hinderlaag loopt. Dit alles hoeft dan niets met het hoofdverhaal te maken te hebben. Het verhaal is bovendien een stuk aantrekkelijker om te spelen dan dat in GTA IV, waar de boel nog wel eens bijna depressief werd. Nu neemt het spel zich wel wat minder serieus, al zijn er natuurlijk nog wel een hoop serieuze situaties aanwezig. En nee, dan bedoel ik niet die in de stripclub, of misschien toch wel.