Graphics en geluid

Voor de verandering wil ik eerst eens beginnen met de prestaties van de stemacteurs. Rockstar heeft namelijk uitstekend werk verricht bij het casten voor de drie hoofdrollen tot aan de totaal onbekende gangsters en tig andere aanwezige stemmen.

Ook is het omgevingsgeluid erg goed gedaan. Zo loop je rustig door de stad en hoor je in de verte politiesirenes waarna deze dichterbij komen. Terwijl jij verder loopt, mondt het verderop uit in een vuurgevecht wat je een blok verder ook nog goed hoort.


Wat Rockstar grafisch met GTA V weet klaar te spelen met zo’n grote wereld is ook lovenswaardig, maar je merkt duidelijk dat ze door de verouderde consoles tegen worden gehouden. Desondanks scoort de game hoog op het gebied van (gezichts)animaties en omgevingseffecten.

De puntjes waar GTA V wat minder scoort, zijn op sommige momenten een flinke knauw in de framerate en vreemde pop-in van texturen en objecten. Dat gebeurt soms zelfs tijdens cutscenes. Toch laat Rockstar de concurrentie achter zich en is het ook in grafisch opzicht in de regel gewoon lekker genieten.