2min

Tags in dit artikel

,

Graphics en Geluid

Graphics


De Xbox 360 en PS3 zijn in staat tot veel moois, zo blijkt ook uit deze game. Spelers zien er zeer realistisch uit en lijken op hun NBA evenbeelden. Ook de bewegingen zijn zeer realistisch, alhoewel sommige dunks naar mijn mening fysiek gezien door niemand uit te voeren zijn. Maar dat onrealistische is geen moment een storend effect en maakt het spel natuurlijk uitermate leuk.



De courts waarop je speelt zijn daarnaast ook erg mooi gemaakt. Om de court heen gebeuren ook allerlei dingen, er lopen mensen heen en weer en er is levendigheid. Het is EA enorm goed gelukt om de juiste sfeer in de graphics naar voren te brengen. De introfilmpjes, waarin NBA sterren over hun homecourt vertellen, brengen je al in de juiste sfeer, maar elke court ademt ook sfeer uit. Zonnige courts aan het strand met palbomen, grauwe courts in buitenwijken van steden en steriele courts in sportzalen, elke court is leuk om op te spelen.

Geluid


Ook hier weer petje af voor EA en dan in de eerste plaats vanwege de magnifieke soundtrack. Er zitten een aantal remixes van oude klassiekers in, waaronder van the Jackson 5 en alhoewel smaken verschillen, past de soundtrack precies bij het spel. Ik heb me er in ieder geval meerdere malen op betrapt dat ik mijn geluidsinstallatie wat verder opendraaide en het spel in het menu liet staan om de muziek te luisteren.

De geluidseffecten zijn ook prima. In sportzalen horen je de schoenen piepen op de ondergrond en heb je een galmend geluid. Op courts in achterwijken hoor je zo nu en dan een kerkklok, of soms gaat er ineens een mobieltje af van iemand die langs de kant staat te kijken.
Ook leuk is het commentaar van de spelers. Als je een mooie actie maakt, lacht je speler de andere speler uit en je teammaten doen daar lustig aan mee. Pak je de gamebreaker of ga je voor de dubbele dunk, dan hoor je de teammaten van de tegenstander elkaar waarschuwen. Je hoort wel vaak dezelfde termen over een weer vliegen, maar ik heb dat niet als storend ervaren.