Review: SimCity DS

Graphics, Geluid en Interface

Graphics


De graphics zijn zoals je ze van een DS spel zou verwachten, namelijk voldoende voor een handheld. Als je fervent SimCity speler bent, dan kunnen de graphics je mogelijk tegenvallen. Er zijn twee zoomniveaus en op het meest ingezoomde niveau zijn de gebouwtje en andere objecten best mooi gedetailleerd. Ook zul je de treinen en auto’s zien rijden, zei het met vrij eenvoudige animaties.

Geluid


De verschillende geluidjes die je hoort als je een gebouwtje of iets anders bouwt zijn vrijwel rechtstreeks overgenomen uit SimCity 3000 en vallen eigenlijk niet echt op in positieve of negatieve zin. De muziek daarentegen valt wel op in negatieve zin, omdat de deuntjes enorm repetitief zijn en daardoor snel gaan irriteren.

Interface


De interface bestaat in basis uit twee delen. Ten eerste is er het simulatiescherm. In deze modus loopt de tijd en kan je kiezen of je de tijd op normale of hoge snelheid wilt laten verlopen. Op het bovenste scherm wordt je stad in isometrisch standpunt weergegeven en onderin zie je een plattegrond van je stad. Daarin wordt met kleurtjes aangegeven wat de verschillende gebieden inhouden. Verder zie je de datum, je budget, het aantal inwoners en de balk waarin je kunt zien aan wat voor soorten wijken je bewoners behoefte hebben.

Review: SimCity DS Review: SimCity DS
De standaardinterface
De bouwinterface

Het tweede interfacedeel is het deel waarin je bouwt, of je gegevens bekijkt. In deze modus zie je op het bovenste scherm wederom je stad in isometrisch aanzicht. Op het onderste scherm zie je dan een isometrisch aanzicht van de eerder genoemde plattegrond. Middels tabjes aan de zijkant van het scherm kom je in de verschillende bladen, zoals het bouwblad, het grafiekenblad en het budgetblad. In het bouwscherm worden er bovenin met buttons de verschillende bouwgroepen weergegeven, die uitklappen als je er op klikt.

De interface zit prima in elkaar en werkt naar behoren. Het feit dat alles vrij klein is op het schermpje van de DS zorgt er echter wel voor dat je zo nu en dan misklikt, maar dat is niet storend. Wel jammer is dat het niet mogelijk is om je aanzicht te roteren.