Review: Freespire 2.0

Installatie

Nog makkelijker is strafbaar!


De installatie van Freespire is zeer eenvoudig te noemen. Je begint met het kiezen van je toetsenbordindeling, waarna de belangrijkste keuze volgt: installeer je Freespire op een partitie of laat je Freespire de hele harde schijf overnemen? Ik koos voor een installatie op een aparte partitie. Op de screenshots is dit echter niet te zien, omdat dit screenshots zijn van een gevirtualiseerde omgeving.

Je moet de harde schijf echter eerst partitioneren vanuit de live-versie van het OS of door middel van externe software. Partitioneren vanuit de installatie, zoals dat bij vele distro’s mogelijk is, is hier geen optie. En hier eindigt de installatie zowat: enkel het instellen van naam/wachtwoord en een overzichtsblad volgen nog, daarna verloopt de verdere installatie automatisch. Nadat je voor de eerste keer ingelogd bent, doorloop je nog een kleine wizard, waarin bijvoorbeeld het volume en de resolutie worden geregeld. Na de installatie, die nauwelijks vijftien minuten in beslag neemt, ben je klaar om te beginnen op je nagelnieuwe besturingssysteem.

Review: Freespire 2.0

Er zit echter nog een vervelende bug in het besturingssysteem: ook al kies je voor een Azerty-indeling tijdens de installatie, dan nog moet je nog steeds inloggen met een Qwerty-indeling. Dat is natuurlijk erg verwarrend, want voor je het weet geef je een verkeerd wachtwoord in. De Nederlandse Freespire-gebruiker zal hier niet al te veel hinder van ondervinden, maar de Belgische gebruiker zal deze bug minder kunnen waarderen.
Bron:Techzine Redactie