Review: Ozone Smog

Uiterlijk, vormgeving en bouwkwaliteit

Uiterlijk en vormgeving


Speciaal, dat is het minste wat je kunt zeggen van het uiterlijk. De lijnen van de muis komen aan de achterkant samen in een punt en de muis is aan de bovenkant afgewerkt met glanzend plastic, wat zeker niet bij iedereen in de smaak zal vallen. Niet iedereen houdt immers van het gevoel van dat plastic en het is bovendien ook erg gevoelig voor vette vingers. Het plastic doet ook nogal koud aan. De knoppen van de muis zijn afgewerkt in rood plastic en de knoppen die je het meest nodig hebt zijn makkelijk te bereiken. Voor de DPI-knop moet je iets meer moeite doen, maar met een beetje oefening krijg je ook dat wel onder de knie.

Review: Ozone Smog

De DPI-knop bevindt zich linksonder op de muis

Zoals gezegd kun je de rechtergrip van de muis vervangen door een alternatief met voorgevormde plaatsen voor ringvinger en pink. De muis is sowieso al behoorlijk breed, maar als je de ergonomische grip erop klikt ziet de muis er nog een stuk breder uit. Ondanks dat ligt de muis erg prettig in de hand, ook als je een kleiner handje hebt. De ergonomische grip is ideaal voor mensen die hun hele hand op de muis willen laten rusten en hun ringvinger en pink anders langs de muis laten ‘hangen’. Mensen die de muis graag manipuleren met de vingers (zoals bij een Razer-muis), kiezen beter voor de eerste grip.

Review: Ozone Smog
Links de standaardgrip, rechts de ergonomische variant

Verder is de muis ook aanpasbaar in gewicht (tot dertig gram extra) dankzij zes gewichtjes die je in het bakje aan de zijkant kunt klikken. Dat bakje zit trouwens goed verstopt achter de rechtergrip en doordat het tot midden in de muis geduwd wordt ben je in staat om het gewicht evenredig over de muis te verdelen.

Review: Ozone Smog
Links het knopje voor het gewichtssysteem,
onderaan centraal is waar de rechtergrip in geklikt wordt

Bouwkwaliteit


Over het materiaal dat gebruikt is voor de Ozone heb ik mijn twijfels. Al na enkele dagen gebruik merkte ik dat de linkermuisknop harder klikte bij bepaalde vingerposities, wat erop kan wijzen dat intern minderwaardig plastic is gebruikt of dat er een ontwerpfoutje is gemaakt. Geen ramp, wel jammer. Over de skates van de muis ben ik wel erg te spreken. Die zijn namelijk niet gemaakt van het klassieke teflon, maar van keramiek. Dat moet ervoor zorgen dat ze in principe nooit vervangen hoeven te worden doordat ze steeds hun gladheid behouden. En glad zijn de skates in ieder geval wel. Op een hard oppervlak glijdt de muis makkelijker dan een bananenschil op glad ijs. Ook blijkt dat vuil op deze voetjes niet zo makkelijk blijft kleven als op klassieke skates. Top!

Review: Ozone Smog
Bron:Techzine Redactie