2min

Tags in dit artikel

, , ,

Singleplayer en Multiplayer

Het vechten in deze game is gewoon erg vet, er zijn veel verschillende futuristische wapens en ze hebben verschillende schietstanden. Zo is er een stand waarmee je veel schade aanricht en een stand die armen of benen van zombies kan afsnijden, waardoor ze minder schade kunnen veroorzaken of langzamer gaan lopen.



Je kan voorwerpen en Necromorphs ook beschieten met een straal die ze bevriest. Door deze opties zal het vechten, waar je het grootste deel van de game mee bezig zal zijn, nooit gaan vervelen. Toch is er ook een minpunt aan het vechtsysteem: Aliens moeten meerdere keren worden beschoten met lasers voordat ze sterven, maar na een keer of twee slaan zullen ze gewoon dood op de grond vallen, wat een beetje nep aanvoelt.

Toen ik de game had uitgespeeld, drukte ik meteen op ‘New Game’, koos voor een moeilijkere stand en ik vond het toen misschien nog wel leuker dan de eerste keer. Als je opnieuw begint krijg je bij de eerste winkel weer álle items die je aan het eind van de vorige game had. Ook kun je later twee nieuwe pantsers kopen.



De singleplayer van Dead Space 2 is erg goed en ik ben zeker tien uur zoet geweest met de campaign.

Dan is er nog de multiplayer, die best leuk is maar waar je vrij snel op uitgekeken raakt. Bij dit soort games hoeft eigenlijk geen multiplayer optie, het idee is dat je je alleen door de game heen vecht, met alle horror, gruwelijkheden, enge momenten en ranzigheid. In een multiplayer modus voelt dat toch heel anders aan. Deze is opgezet om 4 tegen 4 te spelen. Het gaat dan om 4 Isaacs tegen 4 Necromorphs, waarbij de Isaacs een missiedoel hebben om te voltooien en de Necromorphs als doel hebben de Isaacs te stoppen.

Zoals gezegd het is een leuke multiplayer maar voegt weinig toe. Gelukkig kun je de campaign zeker nog wel een of twee keer spelen waardoor je met deze game zeker twintig a dertig uur bezig kan zijn.