2min

Camera en accuduur

Natuurlijk hebben we de camera van de Huawei P10 ook uitgeprobeerd en hebben we de nodige testfoto’s gemaakt. Deze zijn hieronder te vinden en daaruit blijkt dat de foto’s die je met de Huawei P10 kan maken zeer goed zijn. Daarmee weet het Chinese merk zich wel in de top van de markt te vestigen. De verschillen tussen de fabrikanten worden elk jaar kleiner en ook op fotografiegebied hebben veel fabrikanten tegenwoordig een degelijke oplossing die voor de meeste gebruikers prima werkt. Natuurlijk is er altijd een winnaar aan te wijzen als je alle foto’s naast elkaar gaat leggen. Bij een dergelijke vergelijking zal Huawei waarschijnlijk niet op de eerste plek belanden, maar slecht is de camera dus zeker niet.  

Accuduur

Naast de camera hebben we ook nog de accuduur aan een benchmark onderworpen, want als gebruikers iets belangrijk vinden, dan is het niet halverwege de dag met een lege accu te zitten. De afgelopen jaren is er vooral geïnvesteerd in het sneller opladen van accu’s, maar we merken dat fabrikanten ook steeds meer beginnen te kijken hoe ze de accuduur kunnen verlengen. Google helpt hier ook aan mee door Android te verbeteren en apps beter in een soort slaapstand te zetten als ze niet worden gebruikt. Fabrikanten kunnen hier uiteraard ook voor een deel aan bijdragen door de accucapaciteit wat hoger maken. Met een accucapaciteit van 3200 mAh doet Huawei het erg goed en zou het een goede score neer moeten zetten.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work accuduur

Met 566 minuten scoort de Huawei P10 gewoon goed. Natuurlijk zijn er toestellen die beter presteren qua accuduur, maar als we kijken naar alle recente vlaggenschepen dan doet dit toestel het erg goed. Toestellen met minder rekenkracht of meer ruimte voor een grotere accu hebben daarentegen wel een langere accuduur. Dat is ook niet zo vreemd.